Menü:

 • Szülők Iskolája - Deáki

  Kedves Szülők, Érdeklődők!

  A Deáki Alapiskola főszervezésében és a Deáki Óvoda társszervezésében alakult meg a Szülők Iskolája nevű projekt, melynek célja elősegíteni és támogatni gyermekeink egészséges testi, szellemi és lelki fejlődését. Szeretnénk kapcsolatot teremteni szülő és pedagógus között, növelni az érdeklődést a deáki óvoda és iskola iránt. Nem titkolt szándékunk, hogy elérjük: a magyar nemzetiségű gyerek magyar iskolába járjon, anyanyelvén sajátítsa el a tudás alapjait. Mindezt az alapiskola és az óvoda épületében megszervezésre kerülő különféle előadások, műhelymunkák, beszélgetések (csoportosan, individuálisan), kézműves foglalkozások, interaktív játékok, sportjátékok megszervezésével szeretnénk biztositani a jövőben! Szakmájukban elismert előadókat hívunk meg rendezvényeinkre, akik egy-egy felvetést, kérdést, problémát megvilágítanak, bemutatnak az érdeklődőknek.

 • Új lámpatestek a Deáki Alapiskolában

  „Őrizd meg jól szemed szép világát,

  Óvjad minden rossztól Szíved tisztaságát…”

  (Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg)

  A tavalyi év végén sikerült felújítani a több mint 45 éves, elöregedett világítótesteket a Deáki Alapiskolában. A községi hivatal, az alapiskola mellett működő SZMSZSZ alapszervezete, vállalkozók, és magánszemélyek összefogásának köszönhetően az iskola tantermeiben immáron modern, egészséges fényt adó lámpák világítanak. A felújításra nagy szükség volt, mivel az elavult fényforrások már nem biztosították a tantermekben a megfelelő fényt, ami elengedhetetlen a minőségi és kellemes iskolai környezet megteremtéséhez. Az egészség mindenek előtt! A diákok és a pedagógusok az iskolai tanítás nagy részét a tantermekben töltik el. A tanítási-tanulási folyamat több órán át tartó intellektuális tevékenység, amely nagy figyelmet és koncentrációt igényel, mindennapi kihívást jelent pedagógus és tanuló számára egyaránt. Jelentős mértékben igénybe veszi a látást, azon keresztül a központi idegrendszert, épp ezért nem mindegy, milyen környezetben valósul meg. A tantermek megvilágítása döntő hatással van a tanulók, pedagógusok általános közérzetére, fizikai és szellemi teljesítőképességére. A megfelelő iskolai környezet alapvető feltétele az elegendő mennyiségű, minőségi fény megléte, amihez a most megvalósult beruházás is nagymértékben hozzájárult.   

  Mivel az iskola anyagi helyzete nem engedte meg a világítótestek felújítását, a beruházást támogatók segítségével sikerült megvalósítani. Támogatóink: a Deáki Községi Hivatal, az alapiskola mellett működő SZMSZSZ alapszervezete, Magyar Közösség Pártja, OSMOSA,  MICROWELL, Református egyházközösség, Baros Róbert, Katona Ivan, Kurucz Gyula, Duba Zsolt, Csimma László, Čičman Róbert, Bukovský Péter.

  Mindannyiuknak szeretnénk kifejezni köszönetünket.                                                                      Baros Róbert és Bende Gabriella

 • Informovanie verejnosti - Közérdekű tájékoztatás

  2016.01.29.

  Na Základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským sa potvrdil výskyt vírusovej hepatitídy typu E. Vedenie školy zabezpečilo všetky preventívne protiepidemické opatrenia na predchádzanie vzniku a šírenia prenosného ochorenia na základe pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre.

  A Deáki Alapiskolában bebizonyosodott az E tipusú hepatítisz megbetegedés. Az iskola vezetése megtette az óvintézkedéseket a betegség terjesztésenek és a járvány kialakulásának megelőzése érdekében a Nyitra székhelyű Regionális Közegészségügyi Hatóság utasításai alapján. Az iskolában a tanítás keddtől zökkenőmentesen folyik.

 • 2016.01.24.

  Új fényképek a Karnevál albumban

 • Az ördögbe c. előadás

  2015. december 22-én iskolánk tornatermében színvonalas előadást tekinthettük meg Gál Tamás és Kiss Szilvia előadásában, mely címe: Az ördögbe!!!!

 • Versmondó fesztivál

  December 10-én valósult meg Galántán a Versmondó fesztivál az Anyanyelvi Napok keretén belül. Iskolánkat Bukovský Dorottya, Varga Renáta és Horváth Rebeka képviselte.

  Bukovský Dorottya az 1.helyen végzett, Varga Renáta pedig a 3.helyet szerezte meg. Mindannyiuknak gratulálunk!

 • Anyanyelvi Vetélkedő

  2015.december 8-án került megrendezésre az Anyanyelvi Vetélkedő Vágsellyén. Iskolánkat két kategóriában is képviseltük. Az I. kategória résztvevői: Bukovský Dorottya, Udvaros Borbála, Lencse Emma Dóra. A II. kategória versenyzői: Udvaros Anna, Horváth Rebeka, Šipoš Vanda. Udvaros Anna és Udvaros Borbála 2. helyezést, Lencse Emma Dóra pedig 4. helyezést ért el. Gratulálunk!

 • Mesemondó fesztivál

  December 2-án részt vettünk Zsigárdon a Mesemondó fesztiválon. Iskolánkat Kunc Olívia és Győri Zoe Rebeka képviselte. Bátran, ügyesen adták elő meséjüket. Gratulálunk nekik.

    

 • 2015.11.28.

  Új fényképek a Szülők Bálja albumban

 • X. Kulcsár Tibor Országos Vers-és Prózamondó Verseny

  November 27-én zajlott Pozsonyban a X. Kulcsár Tibor Országos Vers-és Prózamondó Verseny, amelynek célja Kulcsár Tibor emlékének ápolása mellett a hazai szerzők műveinek népszerűsítése. Iskolánkat Varga Renáta és Horváth Rebeka képviselte, akik szép, átélt előadásukkal emelték a verseny színvonalát. Gratulálunk!

 • "A szeretet nem közömbös" rajzpályázat

  A Szlovákiai Református Egyház Diakóniai Központja rajzpályázatot hirdetett "A szeretet nem közömbös" címmel. A nyertes rajzok a 2016-os falinaptárat díszítik majd. Az iskolánkból Szalóczi Boglárka, Horváth Zsófia, Szalóci András, Laky Zsófia, Győri Zoe Rebeka, Baros Dániel, Lovas Inez küldte be a rajzát. Örömmel vettük hírét, hogy Lovas Inez 4.osztályos tanulónk rajza is a díjazottak között van, tehát bekerült a falinaptárba. Gratulálunk!

 • Teremfoci bajnokság

  Iskolánk 2015. november 16-án teremfoci-bajnokságot szervezett. A bajnokságon a következő csapatok vettek részt: Zsigárd, Sókszelőce, Pered, Vágsellye, Szentpéter és Deáki. 
  Bíró: Tóth Gyula

  A bajnokságon a következő végeredmény született:

  1. Szentpéter, 2. Pered, 3. Vágsellye, 4. Zsigárd, 5. Sókszelőce, 6. Deáki

 • Pislákoló mécses országos szavalóverseny

  A Pislákoló mécses országos szavalóversenyen Komáromban , amely november 14-én zajlott, részt vettek: Szalóczi Boglárka, Szalóci András, Szabó Viktória, Baros Dániel és Bukovský Dorottya. Nagyon szépen szerepeltek tanulóink. Szalóczi Boglárka 1.helyet, Baros Dániel 3.helyezést, Bukovský Dorottya 1.helyet érdemelt ki. Mindnyájuknak gratulálunk!

 • A magyar nyelv napja

  November 13-án ünnepeljük a magyar nyelv napját. A Palóc Társaság immár hagyományosan ezen a napon versmondó versennyel állít emléket Sajó Sándor, Ipolyság város híres költőjének. A nemzetközi versenyen iskolánkat Bukovský Dorottya 5.osztályos tanuló képviselte, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen a verseny legfiatalabb résztvevőjeként versenytársai főleg 8-9.osztályos diákok voltak. Dorottya a 2.helyen végzett, amihez nagyon gratulálunk!

 • "Nagymamám meséi" mesemondó verseny

  November 12-én részt vettünk a Nagymamám meséi mesemondó versenyen. Az I.kategóriában Laky Zsófia és Šípoš Mária, a II.kategóriában Lencse Emma Dóra és Udvaros Borbála képviselte az iskolánkat. Lencse Emma Dóra a 3.helyet szerezte meg. Mindannyiuknak gratulálunk!

 • "Egyszer volt, hol nem volt..." mesevetélkedő

  2015. november 11-én iskolánk tanulói részt vettek az "Egyszer volt, hol nem volt..." mesevetélkedőn Pereden. A vetélkedőn két csapattal is képviseltettük magunkat. A 3. osztályos tanulóinkat Baros Dániel, Laky Zsófia, Győri Zoé Rebeka és Szabó Viktória képviselte (EZÜST OROSZLÁNOK). Felkészítő tanáruk: Mgr. Szalóci Eleonóra volt. A 4. osztályos tanulóinkat Lovas Inez, Szalai Ráchel, Varga József és Kováč Dezső képviselte (OKOS BAGLYOK). Felkészítő tanáruk: Mgr. Kádasi Erika volt. A 3. osztályos tanulóink 1. helyezést, a 4. osztályos tanulóink 3. helyezést értek el. Gratulálunk a fantasztikus eredményhez!

   

     

 • "Egyszer volt, hol nem volt" mesefesztivál

  2015.november 10-12. között került megrendezésre Pereden az "Egyszer volt, hol nem volt" kistérségi mesefesztivál. Az első osztályos tanulók beneveztek a "Kedvenc mesém térbeli bábokkal" c.képzőművészeti versenybe. A Bugár Abigél, Farkaš Adrián, Horváth Zsófia, Kováč Klaudia, Kunc Olívia, Néma Emese, Szalóczi Boglárka alkotta csapat jött, látott és a 2.helyet szerezte meg.

 • Nyitott napok-2015.11.5.

  Iskolánk 2015. november 5-én nyitott napokat tartott. A kultúrműsorról Bugár Mónika napközis tanító néni és az alsó tagozatos tanító nénik gondoskodtak. Nyitott órát PaedDr. Renczés Nóra (1. osztály, szlovák nyelv és irodalom) és Mgr. Jonás Gábor (8. osztály, matematika) tartott. Nyitott napunk Fellinger Károly költő könyvbemutatójával ért véget. Köszönjük mindenki részvételét, szereplését, közreműködését.(képek a fényképalbumban)

Kontakt

 • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola, Diakovce - Deáki č. 485
  Školská 485, 925 81 Diakovce
 • +421 31 771 2037