Menü:

 • Anyáknapi esztrádműsor

 • Szülők Iskolája - harmadik találkozó

  Kedves Szülők!

  A Szülők iskolája 2016. május 14-én tartja következő találkozóját a következő programmal:

  9:00 Megnyitó

  9:05 Prezentáció - Deáki Alapiskola - videók

  9:30 Előadás

  Tóth Tihamérné( Magyarország) - Szépen, helyesen, magyarul

  beszédkészség fejlesztése, kommunikációs problémák, helyes kiejtés, az anyanyelvi oktatás fontossága

  Sok szeretettel várunk mindenkit!

  11:00  Beszélgetés, eszmecsere

  Várható befejezés: 12:00 órakor.

  Meghivo.pdf

 • Bűnmegelőzési drogprevenciós előadás a Deáki Alapiskolában

  Drogprevenciós bűnmegelőzési előadást tartottak a rendőrség képviselői 2016.4.22-én a Deáki Alapiskolában a felső tagozatos tanulók számára. Tanulóink betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, majd láthattak egy robbanóanyagot felkutató kutyát akció közben.

                      

 • Hagyományainkhoz híven idén is megszervezésre került a Deáki Alapiskola és a Csemadok helyi szervezetének közös rendezvénye, a Műveltségi Vetélkedő, ami 2016.4.21-én zajlott. A résztvevők két kategóriában mérhették össze tudásukat.

  A felnőttek kategóriájában a következő végeredmény született:

  1. Apa-anya csapat
  1.Kiskertészek csapata
  2. Csemadok csapat
  3. Pedagógusok csapata

  Az alapiskolás tanulók pedig a következőképpen végeztek:

  1. Aranysárkányok csapata
  2. Szöszik csapata
  3. Bajúszkirályok csapata
  4. Végzősök csapata
  5. Hetesek csapata
  6. Bökd meg! csapat
  Gratulálunk a győzteseknek! Gyertek legközelebb is!

 • Papírgyűjtés

  A Deáki Alapiskola 2016.4.21-én papírgyűjtést szervezett. Hatalmas mennyiség gyűlt össze. Köszönjük a segítséget támogatóinknak, a kedves szülőknek, iskolabarátoknak, gyerekeknek!

 • 2016.4.20-án iskolánk 5-9. évfolyamos tanulói egy interaktív fizika órán vehettek részt az érsekújvári Thain János Múzeumban. A tanulóknak lehetősége nyílt megfigyelni a fizika törvényeit, majd megtekinthették a múzeum állandó történelmi kiállítását is. Élményekkel gazdagodva tértünk vissza.

 • Az alapiskola 1-5. osztálya 2016.4.18-án tanulmányi kiránduláson vett részt Ógyallán (Hurbanovo) a csillagvizsgálóban. A tanulóknak felejthetetlen élményben volt részük az élményszerű vetítés és előadás alkalmával. Felfedezhették a csodás univerzumot.

 • Tanulmányi kirándulás - csillagvizsgáló

  Kedves alsó tagozatos és ötödikes tanulók! A busz a tanulmányi kirándulásra hétfőn (4.18-án) 7.30-kor indul. Gyülekező 7.20-tól az iskola épületében. Nézzük együtt a csillagokat!

 • Papírgyűjtés

  Értesítjük tanulóinkat, a Tisztelt Szülőket, hogy 2016. április 21-én (csütörtök) 8:00-17:00 óra között egynapos papírgyűjtést tartunk az intézményben. Kérjük a szülők támogató segítségét, hogy minél több papírt tudjunk összegyűjteni. Előre is köszönjük!

 • A Deáki Alapiskolában a 2016/2017-es tanév első évfolyamába való beiratkozás 2016. április 12-én zajlott. Leendő elsőseink egy interaktív foglalkoztató órán vehettek készt, ahol bátran szerepeltek. Az óra után kézműves foglalkoztatáson vehettek részt, majd a beiratkozás hivatalos része következett, ahol a tanító nénik felmérték az iskolaérettség szintjét. Nagyon ügyesek voltak. Nagyon jól teljesítettek, és szeretettel várjuk valamennyiüket az első osztályba. Köszönjük a bizalmat!
  A fényképeket Baros Róbert készítette. Köszönjük!

 • 2016. április 11-én 14.00 órai kezdettel zajlott a Csemadok helyi szervezetének és a Deáki Alapiskola közös akciója, a Költészet Napja alkalmából megrendezett versdélután. Renczés Nóra bemutatta József Attila életrajzát. Többen elszavalták kedvenc versüket. A találkozó végén pedig közösen szavaltuk József Attila Régi magyar áldás című versét. Az iskola tanulói és a résztvevők ajándékverset húzhattak.

 • Műveltségi vetélkedő

  Meghívó

  A Deáki Alapiskola és a Csemadok helyi szervezete tisztelettel meghív minden kedves érdeklőkőt a már 7. alkalommal megrendezésre kerülő Műveltségi Vetélkedőre, amely 2016. április 21-én 17.00 órai kezdettel kerül megszervezésre az alapiskola épületében. A vetélkedő két kategóriában fog zajlani, mégpedig az alapiskolás tanulók (15 év) és a felnőttek (15+) kategóriájában. A műveltségi vetélkedőre 3 tagú csapatok jelentkezését várjuk. 
  A verseny témakörei: magyar nyelv és irodalom, sport, földrajz (folyók, tavak, Prága), biológia (növénytan, rovarok, hüllők, halak). 
  Mindenkit szeretettel várunk! Gyertek ti is!

 • Szülők Iskolája - második találkozó

  2016. április 9-én 9.00 órai kezdettel került megrendezésre a Szülők Iskolájának második találkozója az iskola épületében a helyi óvoda, alapiskola és a szülői munkaközösségek szervezésében. Nagy Annamária hasznos tanácsokkal látta el a szülőket. A fő téma az iskolakezdés problémái voltak. A tartalmas előadás után kötetlen beszélgetés zajlott. Minden szülő hasznos információkkal ellátva térhetett haza, hogy az iskolakezdés is áthidalható. Fontos a szülők és pedagógus közti állandó, kötetlen kapcsolattartás, véleménycsere. Köszönjük a ránk áldozott időt! Reméljük, hogy hamarosan újra találkozunk! 
  A fényképeket Baros Róbert készítette. Köszönet érte!

 • Katedra Matematikaverseny országos elődöntő

  Zselízen került megrendezésre 2016. április 8-án a Katedra Matematikaverseny országos elődöntője, ahol iskolánkat három kategóriában hét tanuló képviselte: Bukovský Dorottya, Gaál Lilla Stella, Lelovics Mirtill és Udvaros Borbála V. osztályos, Duba András és Szabó Krisztián VIII. osztályos, valamint Kurucz Gyula IX. osztályos tanulók. Sikeres megoldókként az országos döntőbe Bukovský Dorottya, Duba András és Szabó Krisztián jutottak tovább. A továbbjutóknak gratulálunk! Az országos döntőt Dunaszerdahelyen rendezik meg 2016. május 6-7-én.

 • Matematika olimpia - járási forduló

  Vágsellyén került megrendezésre 2016. április 5-én a Matematika Olimpia 65. évfolyamának járási fordulója. Iskolánkat diákjaink két kategóriában képviselték. A hetedikesek kategóriájában Kunc Bianka. A nyolcadikosok kategóriájában Udvaros Anna és Szabó Krisztián, akik megosztott pontozással az 5. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • Beíratkozás

 • Szülők Iskolája - második találkozó

  Szülők Iskolája - második találkozó

  A Szülők Iskolája rendezvénysorozat második találkozója 2016. április 9-én 9.00 órai kezdettel kerül megrendezésre az iskola épületében a helyi óvoda, alapiskola és a szülői munkaközösségek szervezésében. Témája: „Örömmel az iskolába“, amely az iskolaérettség, az iskolakezdés problémájával, a beilleszkedéssel foglalkozik. Előadó: Nagy Annamária. Mindenkit szeretettel várunk!

 • Hviezdoslalov Kubín szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny

  2016. április 1-jén Vágsellyén a kultúrházban rendezték a Hviezdoslalov Kubín szlovák nyelvű vers- és prózamondó verseny járási fordulóját. Az I. kategóriában Kováč Dezső a II. kategóriában Lencse Emma Dóra, a III. kategóriában pedig Šipoš Vanesa és Varga Renáta képviselte iskolánkat. 
  Köszönjük!

 • Kultúrműsor, nyitott óra, állófogadás. A deáki alapiskolában 2016. március 23-án zajlott a lámpatestek átadása. Az iskola tanulói szorgosan készültek az ünnepségre, ajándékokkal kedveskedtek látogatóinknak. Vendégül láttuk támogatóinkat, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a lámpatestek cseréje. Köszönet érte!

  Köszönjük Gaál Lászlónak a fényképezést!

Kontakt

 • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola, Diakovce - Deáki č. 485
  Školská 485, 925 81 Diakovce
 • +421 31 771 2037