Menü:

 • SZÉCHENYI ISTVÁN KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY
  A napokban befejeződött a hidaskürti Magán Szakközépiskola által meghirdetett képzőművészeti verseny értékelése. A beérkezett munkák három kategóriában kerültek elbírálásra: I. alapiskola alsó tagozata, II. alapiskola felső tagozata és a középiskolások csoportja. Mindegyik témában az első három versenyző jutalomban részesül.
  A többtagú zsűri hosszas mérlegelés után a következőképpen döntött: lásd az alábbi képeken.
  A győzteseknek gratulálunk, és szeretettel várjuk őket (az első három helyezettet) 2016. június 10-én 13.00 órára a hidaskürti kultúrházba, ahol ünnepélyes keretek között személyesen átvehetik nyereményeiket. (Amennyiben nem tudnak megjelenni, a magániskola postázza azt.)
  A győztes munkákat és a legsikeresebb rajzokból készült kiállítást szintén a kultúrház nagytermében tekinthetik meg az érdeklődők 2016. június 10-én. (A kiállított rajzokat előzetes bejelentés esetén még megtekinthetik 2016. jún. 10-től – jún. 30-ig.)
  A beérkezett rajzokat nem küldjük vissza, amennyiben valaki igényt tart rájuk, 2016. jún. 17-től – jún. 30-ig átvehetik a Magán Szakközépiskola épületében. A versennyel kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket az ssoum@stonline.sk email címen várjuk.

  forrás: Hidaskürti Magán Szakközépiskola

 • 2016. május 19-én atlétikai versenyen vettünk részt Vágsellyén, ahol iskolánkat a lányok és a fiúk kategóriájában is tíztagú csapattal képviseltük. A járási versenyen 148 tanuló mérte össze ügyességét. Ez a verseny nemcsak egyéni, hanem csapatverseny is volt. 
  A lányok közül 
  Vími Viktória (300m-30. hely, staféta-7. hely),
  Horváth Rebeka (staféta-7. hely), 
  Bango Kitti (súlylökés-9. hely, krikett- 29. hely), 
  Borsos Natália (staféta-7. hely),
  Lelovics Rebeka (800m-18. hely), 
  Forró Fanni(krikett, (60m-32. hely, krikett-23. hely),
  Šipoš Vanesa (60m- 29. hely, staféta-7. hely),
  Szabó Nati (300m-30. hely),
  Gaál Lilla Stella (60m- 34. hely, 300m-29. hely),
  Bukovský Dorottya (krikett- 28. hely) képviselte iskolánkat.

  A fiúk közül 
  Bugár Sámuel (krikett- 29. hely, súlylökés- 17. hely), 
  Szabo Nikolasz Attila (300m- 35. hely, staféta- 11. hely), 
  Duba András (60m- 12.hely, 300m -11. hely), 
  Horváth Frigyes Erik (60m-38. hely, staféta-11. hely), 
  Szabo Áron (1000m- 25. hely, staféta- 11. hely),
  Takács Bence (súlylökés- 22. hely),
  Kováts Gergő (300m- 43. hely),
  Polák Attila Áron (krikett- 33. hely, staféta- 11. hely), 
  Borsos Tamás (krikett- 35. hely),
  Kovács Adrián (60m -44. hely) vállalta a megmérettetést.

  A lányok csapatversenyben 147 ponttal a 11. helyen végeztek. A fiúk pedig 274 ponttal 14. helyezést értek el.

  Köszönjük minden kedves tanulónk ügyességét, kitartását, bátorságát. Ügyesek voltatok! Köszönjük, hogy eljöttetek!

 • Figyelem! SZERETETHÍD!

  Kedves szülők és gyermekek, tanítók és ovónők, gyülekezeti tagok, iskolabarátok, falubéliek!

  Szeretettel hívunk és várunk minden segíteni vágyó és a Deáki Alapiskoláért tenni akaró gyülekezeti tagot, iskolabarátot, szülőt, gyermeket, tanítót, ovónőt és falubélit a 2016. május 21-én reggel 08:00 órai kezdettel megtartandó „Szeretethíd” program megvalósítására, melynek keretében ebben az évben az iskola körül fogunk tevékenykedni.

  A tervezett munkálatok között szerepel az iskola épülete körül található füves területeken kisfák és bokrok ültetése, valamint a kiskertek, virágágyások kitisztítása, rendbetétele, s az udvar szebbé tétele.

  Kérjük a segíteni vágyókat, hogy a férfiak ásókkal, metszőollókkal, kisfűrésszel, a nők kapákkal, gereblyékkel, seprűkkel jelenjenek meg a helyszínen. Frissítőkről és ebédről a szervezőség gondoskodik.

  Az elmúlt évben az óvoda területét sikerült szebbé varázsolnunk az elvégzett munkák által, s bízunk benne, hogy ebben az esztendőben is sok segítő akad majd a tervezett munkák elvégzésére, hogy együtt legyünk felkiáltójellé, s hogy minél többen részesüljünk abban a csodában, hogy akkor válunk igazán gazdagokká, ha elsősorban adni tudunk. Adni az időnkből, energiánkból, másokért, másoknak.

  A szervezőség nevében tisztelettel és szeretettel:

  Bende Gabriella igazgatónő, Baros Róbert a szülői szövetség elnöke és Édes Ákos református lelkész.

 • A Katedra folyóirat által meghirdetett versenyen részt vettek az alsó tagozatosok is. Baros Dániel, Laky Zsófia és Szabó Viktória 3.osztályos tanulók. A levelezős fordulók után bejutottak a legjobb 15 közé. Meghívást kaptak az országos fordulóra, ahol 4. helyezést értek el. Gratulálunk!

 • Az alsó tagozatos fiúk Tóth Gyula segédletével részt vettek a McDonald´s Cup-on, Vágsellyén, ahol megmutathatták focitudásukat. 3. helyezést értek el.

 • Szülők Iskolája - harmadik találkozó

  A Szülők Iskolája 2016. május 14-én már harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit. Az előadást Tóth Tihamérné tartotta . A beszédkészség fejlesztésével, kommunikációs problémákkal, a helyes kiejtéssel, az anyanyelvi oktatás fontosságával foglalkoztunk.
  Köszönjük minden kedves szülőnek, hogy ránk áldozta idejét!

 • Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos döntő

  A Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos fordulója 2016. május 11-én került megszervezésre Dunaszerdahelyen. Kurucz Gyula, Horváth Rebeka és Kovács Szimonetta képviselte iskolánkat, akik a 8. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • Katedra Irodalomverseny országos döntő (II. kategória)

  A Katedra Irodalomverseny II. kategóriájának országos fordulója 2016. május 10-én került megszervezésre Dunaszerdahelyen. Zilizi Klaudia, Kunc Bianka és Horváth Rebeka képviselte iskolánkat. Külön köszönettel tartozunk Horváth Rebekának, aki a verseny napján egészítette ki csapatunkat, mivel Szabó Rebeka betegség miatt nem vehetett részt a versenyen. Tanulóink sikeres megoldóként a 15. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • Katedra irodalomverseny országos döntő (I.kategória)

  2016. május 10-én, a délelőtt folyamán zajlott a Katedra Irodalomverseny I. kategóriájának országos fordulója Dunaszerdahelyen, ahol iskolánkat Gaál Lilla Stella, Bukovský Dorottya és Udvaros Borbála képviselte. Tanulóink sikeres megoldóként a 10. helyen végeztek. Gratulálunk!

 • 2016.05.08.

  Új fényképek a Anyák napja albumban

 • Május 7-én került megrendezésre Tatán az "Ébredj új tavasz!" nemzetközi szavalóverseny. Még áprilisban jelentkeztünk a versmondó verseny felhívására, 2 versvideót kellett elküldenünk. Nagy volt az örömünk, mikor mind a hat versenyre jelentkező tanulónkat a zsűri a videók alapján méltónak találta a tatai döntőre. A verseny 3 kategóriában zajlott, a szavalás mellett kisvasúttal bejártuk Tata nevezetességeit is. Délután következett az eredményhirdetés. Baros Dániel arany sávos lett és az 1.helyet szerezte meg, Varga Renáta ugyancsak arany sávos lett és különdíjas. A többiek sem maradtak le: Bukovský Dorottya, Udvaros Borbála, Šípoš Vanda ezüst, Horváth Rebeka bronz sávot vívott ki. Büszkék vagyunk mindannyiukra.

 • Május 6-7-én zajlott Dunaszerdahelyen a Katedra Matematikaverseny országos döntője, ahol iskolánkat az ötödik évfolyamban Bukovský Dorottya (III.díj), nyolcadik évfolyamban Szabó Krisztián (III.díj) és Duba András (sikeres megoldó) képviselték. Gratulálunk!

 • A flashmobot a jubileumi Tompa Mihály Országos Verseny keretében Tóth Árpád karnagy, zenetanár, kóruszeneszerző vezetésével szervezték.

  Helyszínnek a művelődési központ előtti teret választották, ahol szokás szerint a verséneklők minden évben dalra fakadnak.

  Tóth Árpád két versrészletet, Sütő András és Tompa Mihály szavait fűzte össze és zenésítette meg. A villámcsődületen Tóbisz Titusz vezetésével és a verséneklők zenei kíséretében énekelték el az idei verseny résztvevői.

 • Tompa Mihály Országos Verseny döntője

  Április 28-30-ig zajlott Rimaszombatban a Tompa Mihály Országos Verseny döntője. Iskolánkat két tanuló, a 3.osztályos Baros Dániel és az 5.osztályos Bukovský Dorottya képviselte. A versenyzés mellett nagyon sok, élményekben gazdag programon vettünk részt. Kisvasúttal bejártuk Rimaszombat központját, de részt vettünk egy közös dal éneklésében is, amely nagyon felemelő érzés volt. Az eredményeink nagyon szépre sikerültek: Bukovský Dorottya arany sávos 3. helyezést ért el, Baros Dániel ezüst sávban remekelt. Gratulálunk nekik!

 • Anyáknapi esztrádműsor

 • Szülők Iskolája - harmadik találkozó

  Kedves Szülők!

  A Szülők iskolája 2016. május 14-én tartja következő találkozóját a következő programmal:

  9:00 Megnyitó

  9:05 Prezentáció - Deáki Alapiskola - videók

  9:30 Előadás

  Tóth Tihamérné( Magyarország) - Szépen, helyesen, magyarul

  beszédkészség fejlesztése, kommunikációs problémák, helyes kiejtés, az anyanyelvi oktatás fontossága

  Sok szeretettel várunk mindenkit!

  11:00  Beszélgetés, eszmecsere

  Várható befejezés: 12:00 órakor.

  Meghivo.pdf

 • Bűnmegelőzési drogprevenciós előadás a Deáki Alapiskolában

  Drogprevenciós bűnmegelőzési előadást tartottak a rendőrség képviselői 2016.4.22-én a Deáki Alapiskolában a felső tagozatos tanulók számára. Tanulóink betekintést nyerhettek a rendőrség munkájába, majd láthattak egy robbanóanyagot felkutató kutyát akció közben.

                      

 • Hagyományainkhoz híven idén is megszervezésre került a Deáki Alapiskola és a Csemadok helyi szervezetének közös rendezvénye, a Műveltségi Vetélkedő, ami 2016.4.21-én zajlott. A résztvevők két kategóriában mérhették össze tudásukat.

  A felnőttek kategóriájában a következő végeredmény született:

  1. Apa-anya csapat
  1.Kiskertészek csapata
  2. Csemadok csapat
  3. Pedagógusok csapata

  Az alapiskolás tanulók pedig a következőképpen végeztek:

  1. Aranysárkányok csapata
  2. Szöszik csapata
  3. Bajúszkirályok csapata
  4. Végzősök csapata
  5. Hetesek csapata
  6. Bökd meg! csapat
  Gratulálunk a győzteseknek! Gyertek legközelebb is!

 • Papírgyűjtés

  A Deáki Alapiskola 2016.4.21-én papírgyűjtést szervezett. Hatalmas mennyiség gyűlt össze. Köszönjük a segítséget támogatóinknak, a kedves szülőknek, iskolabarátoknak, gyerekeknek!

Kontakt

 • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola, Diakovce - Deáki č. 485
  Školská 485, 925 81 Diakovce
 • +421 31 771 2037