Menü:

 • Szülők Bálja

  A Deáki Alapiskola mellett működő Szülői Szövetség mindenkit szeretettel meghív a Szülők Báljára.

   

 • "A szeretet nem közömbös" rajzpályázat

  A Szlovákiai Református Egyház Diakóniai Központja rajzpályázatot hirdetett "A szeretet nem közömbös" címmel. A nyertes rajzok a 2016-os falinaptárat díszítik majd. Az iskolánkból Szalóczi Boglárka, Horváth Zsófia, Szalóci András, Laky Zsófia, Győri Zoe Rebeka, Baros Dániel, Lovas Inez küldte be a rajzát. Örömmel vettük hírét, hogy Lovas Inez 4.osztályos tanulónk rajza is a díjazottak között van, tehát bekerült a falinaptárba. Gratulálunk!

 • Teremfoci bajnokság

  Iskolánk 2015. november 16-án teremfoci-bajnokságot szervezett. A bajnokságon a következő csapatok vettek részt: Zsigárd, Sókszelőce, Pered, Vágsellye, Szentpéter és Deáki. 
  Bíró: Tóth Gyula

  A bajnokságon a következő végeredmény született:

  1. Szentpéter, 2. Pered, 3. Vágsellye, 4. Zsigárd, 5. Sókszelőce, 6. Deáki

 • Pislákoló mécses országos szavalóverseny

  A Pislákoló mécses országos szavalóversenyen Komáromban , amely november 14-én zajlott, részt vettek: Szalóczi Boglárka, Szalóci András, Szabó Viktória, Baros Dániel és Bukovský Dorottya. Nagyon szépen szerepeltek tanulóink. Szalóczi Boglárka 1.helyet, Baros Dániel 3.helyezést, Bukovský Dorottya 1.helyet érdemelt ki. Mindnyájuknak gratulálunk!

 • A magyar nyelv napja

  November 13-án ünnepeljük a magyar nyelv napját. A Palóc Társaság immár hagyományosan ezen a napon versmondó versennyel állít emléket Sajó Sándor, Ipolyság város híres költőjének. A nemzetközi versenyen iskolánkat Bukovský Dorottya 5.osztályos tanuló képviselte, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen a verseny legfiatalabb résztvevőjeként versenytársai főleg 8-9.osztályos diákok voltak. Dorottya a 2.helyen végzett, amihez nagyon gratulálunk!

 • "Nagymamám meséi" mesemondó verseny

  November 12-én részt vettünk a Nagymamám meséi mesemondó versenyen. Az I.kategóriában Laky Zsófia és Šípoš Mária, a II.kategóriában Lencse Emma Dóra és Udvaros Borbála képviselte az iskolánkat. Lencse Emma Dóra a 3.helyet szerezte meg. Mindannyiuknak gratulálunk!

 • "Egyszer volt, hol nem volt..." mesevetélkedő

  2015. november 11-én iskolánk tanulói részt vettek az "Egyszer volt, hol nem volt..." mesevetélkedőn Pereden. A vetélkedőn két csapattal is képviseltettük magunkat. A 3. osztályos tanulóinkat Baros Dániel, Laky Zsófia, Győri Zoé Rebeka és Szabó Viktória képviselte (EZÜST OROSZLÁNOK). Felkészítő tanáruk: Mgr. Szalóci Eleonóra volt. A 4. osztályos tanulóinkat Lovas Inez, Szalai Ráchel, Varga József és Kováč Dezső képviselte (OKOS BAGLYOK). Felkészítő tanáruk: Mgr. Kádasi Erika volt. A 3. osztályos tanulóink 1. helyezést, a 4. osztályos tanulóink 3. helyezést értek el. Gratulálunk a fantasztikus eredményhez!

   

     

 • "Egyszer volt, hol nem volt" mesefesztivál

  2015.november 10-12. között került megrendezésre Pereden az "Egyszer volt, hol nem volt" kistérségi mesefesztivál. Az első osztályos tanulók beneveztek a "Kedvenc mesém térbeli bábokkal" c.képzőművészeti versenybe. A Bugár Abigél, Farkaš Adrián, Horváth Zsófia, Kováč Klaudia, Kunc Olívia, Néma Emese, Szalóczi Boglárka alkotta csapat jött, látott és a 2.helyet szerezte meg.

 • Nyitott napok-2015.11.5.

  Iskolánk 2015. november 5-én nyitott napokat tartott. A kultúrműsorról Bugár Mónika napközis tanító néni és az alsó tagozatos tanító nénik gondoskodtak. Nyitott órát PaedDr. Renczés Nóra (1. osztály, szlovák nyelv és irodalom) és Mgr. Jonás Gábor (8. osztály, matematika) tartott. Nyitott napunk Fellinger Károly költő könyvbemutatójával ért véget. Köszönjük mindenki részvételét, szereplését, közreműködését.(képek a fényképalbumban)

 • Rajzverseny

  Októberben nemcsak szavalóink, de képzőművészeink is versenybe szálltak. A szentpéteri Kossányi Alapiskola rajzversenyt is hirdetett. Az I.kategória témája az egészséges életmód volt, a II.kategóriában Kossányi József arcképét kellett elkészíteni. Az I.kategóriában 81 pályamű közül az első osztályos Horváth Zsófia rajza a 2.helyet érdemelte ki, a felső tagozatos tanulók között Zilizi Klaudia az 1.helyen végzett. Gratulálunk!

 • Kossányi vers- és prózamondó verseny

  Október 23-án iskolánk versmondói részt vettek a szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda által szervezett vers-és prózamondó versenyen. A tanulóknak szlovákiai magyar költők és írók műveivel kellett készülniük. Csodálatos eredmények születtek. Az I.kategóriában Baros Dániel a 2.helyen, Bugár Abigél a 3.helyen végzett, a II.kategóriában Bukovský Dorottya 1., Udvaros Borbála 2.lett, a III.kategória versmondói között Varga Renáta az 1.helyet, Horváth Rebeka a 3.helyet vívta ki, Šípoš Vanda pedig Kossányi József lányától ajándékkönyvet kapott. Megtekintettük az újonnan átadott Kossányi-szobát, nagyon jól éreztük magunkat. Bukovszky János igazgató úr ünnepi beszéde után a Csavar Színház előadásán is részt vettünk.

   

 • Meseíró verseny

  A Pro Traditione Zsigárdi Polgári Társulás meseíró versenyt rendezett a régió iskoláinak. Iskolánkból Lencse Emma Dóra az I. kategóriában az 1. helyen végezett. Gratulálunk!

 • Nemzetközi rajzverseny

  Tanulóink sikeresen kezdték az új tanévet. Az iskola alig nyitotta ki kapuit, máris szép versenyeredményekkel gazdagodtunk. Az "Itt vagyok honn.." nemzetközi rajzversenyen Baros Dániel, Győri Zoe Rebeka díjazott, Laky Zsófia és Zilizi Klaudia különdíjas lett, Szabó Viktória emléklapot kapott. Gratulálunk!

 • Adatok frissítése

  2015.10.13. Az aScAgenda program adatai frissítve
 • Olvasómaraton

  2015.02.12.

  2015. február 17-én olvasómaratont tartunk az iskolában, ahol Kányádi Sándor műveiből olvasunk fel. Ha kedved van, csatlakozz!

 • a 2 %-os adó

  Kérjük, támogassa iskolánkat adója 2 %-ával! Ez Önnek nem kerül pénzébe, az iskolánknak viszont sokat segíthet! A pénzt az iskola  felszereltségének javítására szeretnénk felhasználni. A szükséges nyomtatványok kikérhetők az alapiskola igazgatóságán vagy letölthetők a www.szmszsz.sk honlapról.       KÖSZÖNJÜK!

 • Biológia olimpia

  Iskolánk két tanulója részt vett a biológia olimpia járási fordulóján. Gaál Laura Flóra IX. osztályos tanuló a rágcsálókról szóló pályázatával az első helyen végzett, így részt vesz a kerületi forulón Nyitrán. Néma Anita tudását teszttel mérték fel és a negyedik helyet érte el. GRATULÁLUNK!

 • Angol nyelvi olimpia

  2015. január 14-én az angol nyelvi olimpia járási fordulóján Vágsellyén iskolánkat Gaál Laura Flóra ( IX. o.) és Varga Renáta ( VII.o.)  képviselték. Gaál Laura Flóra az előkelő harmadik helyen végzett.  GRATULÁLUNK!

 • 2015.02.05.

  New photos were added to the album Karnevál.

Kontakt

 • Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským - Alapiskola, Diakovce - Deáki č. 485
  Školská 485, 925 81 Diakovce
 • +421 31 771 2037