• Novinky

            • Kerületi lövészverseny

            •  

              2023. március 10-én került megrendezésre a kerületi szélpuska lövészverseny bajnokság, melyen iskolánkat 3 diák képviselte egyéni és csapat kategóriában.

              Egyéni eredmények:

              Danič Dávid Károly 4. hely

              Füzék Krisztián 9. hely

              Édes Lőrinc 10. hely

              A csapatverseny kategóriában a 3. helyet szereztük meg. Gratulálunk az elért eredményhez!

              Felkészítő pedagógus: Mgr. Jonás Gábor

            • McDonald´s Cup

            •  

              2023. április 27-én megrendezésre került a McDonald´s Cup járási fordulójának selejtezője, melyen az alsó tagozatos diákok vettek részt vegyes összetételű csapatban (feltétel volt a lányok részvétele minden csapatban). Az 5 induló csapatból a deáki alapiskola diákjai a 4. helyet szerezték meg. Gratulálunk az elért eredményhez!

              Felkészítő pedagógus: Mgr. Jonás Gábor

            • Zsigárdi teremfoci torna

            •  

              A zsigárdi alapiskola 2023. április 5-én húsvéti teremfoci bajnokságot szervezett, melyen a környék magyar alapiskolái vettek részt (Sókszelőce, Negyed, Pered, Vágsellye, Zsigárd és Deáki). Csapatunk végül az 5. helyezést érte el. Gratulálunk az elért eredményhez!

              Felkészítő pedagógus: Mgr. Jonás Gábor

            • Teremfoci Sókszelőcén

            •  

              A sókszelőcei alapiskola 2023. március 9-én teremfoci bajnokságot szervezett, melyen a környék magyar alapiskolái vettek részt (Sókszelőce, Negyed, Vágsellye, Zsigárd és Deáki). Csapatunk végül az 5. helyezést érte el. A torna legjobb játékosa címet Varga Dániel hódította el! Gratulálunk az elért eredményhez!

              Felkészítő pedagógus: Mgr. Jonás Gábor

            • Katedra levelezős forduló

            •  

              2022. oktéber és 2023. január között került megrendezésre a Katedra Matematikaverseny levelezős fordulója, amelyen iskolánk diákjai is részt vettek. Sikeres megoldóként az országos elődöntőbe Danič Dávid Károly (6.évfolyam, felkészítő tanár Jonás Gábor), míg az országos döntőbe Laky Balázs, Varga Dániel (7.évf., felk.t. Faragó Gabriella) és Szabó Erik (9.évf., felk.t. Jonás Gábor) jutottak tovább. A továbbjutóknak gratulálunk! Az országos elődöntőt Dunaszerdahelyen rendezték meg 2023. április 18-án, míg az országos döntőt Dunaszerdahelyen rendezik meg 2023. május 5-én .

            • Matematika olimpiász-járási forduló

            •  

              Vágsellyén került megrendezésre 2023. április 12-én a Matematika Olimpia 72. évfolyamának járási fordulója. Iskolánkat diákjaink két kategóriában képviselték. A hatodikosok kategóriájában Danič Dávid Károly és Édes Lőrinc (felkésző tanár Jonás Gábor), a hetedikesek kategóriájában Laky Balázs és Varga Dániel (felkésző tanár Faragó Gabriella). A járási forduló 8. helyét a hetedikesek kategóriájában Laky Balázs, míg a 10.helyet Varga Dániel szerezte meg. Gratulálunk az eredményekhez!

            • Pitagorász járási forduló

            •  

              2023. március. 20-án és 21-én Vágsellyén megrendezésre került a Pitagorász matematikaverseny 44. évfolyamának járási fordulója. Iskolánkat Hajdu Olivér (3. évfolyam, felkészítő tanár Kádasi Erika), Budai Mátyás, Édes Ábel (4. évfolyam, felk.t. Faragó Gabriella), Cserge Dávid (5.évf., felk.t. Faragó Gabriella), Édes Lőrinc, Borbély Melinda (6.évf., felk.t. Jonás Gábor), Laky Balázs, Varga Dániel (7.évf., felk.t. Faragó Gabriella), Bugár Abigél, Szalóczi Boglárka (8. évfolyam, felk.t. Jonás Gábor) képviselte. Az eredmények összesítése után a 4.osztályosok kategóriájában Budai Mátyás sikeres megoldóként a 15. helyet szerezte meg. Minden versenyzőnek és helyezettnek gratulálunk!

            • Köszönet

            • A Deáki Alapiskola köszönetét, háláját fejezi ki Andráši Róbertnek, hogy tollakkal, ragasztókkal segìtette munkánkat.

              Ďakujeme Róbertovi Andrášimu darovanie lepidiel a gélových pier.

            • Sakktorna

            •  

              A Deáki Alapiskola és az iskola mellett működő Szülői Szövetség támogatásával 2023. április 21-én sakktornát tartottunk. A megmérettetésen 41 tanuló vett részt, ezért négy kategóriában zajlott. Öt forduló, a svájci rendszer és a FIDE rapid szabályai alapján valósult meg a versenyünk. A résztvevők mindnyájan tárgyi jutalomban részesültek.

              A bíró szerepét Varga Ernő bácsi töltötte be. Köszönjük.

              A következő eredmény született:

              Alsó tagozat- fiúk

              1. Varga Viktor 3. o.

              2. Budai Mátyás 4. o.

              3. Juhás Leonardo 4. o.

              4. Édes Ábel 4. o.

              5. Hajdu Olivér 3. o.

              6. Döme Matej Lucas 4. o.

              7. Varga Botond Bence 2. o.

              8. Szalai Máté 3. o.

              9. Döme Lukas 4. o.

              10. Kaprinay Gábor 1. o.

              11. Szegedi Tamás 1. o.

              12. Kovács Eliot 1. o.

              Alsó tagozat- lányok

              1. Molnár Júlia 2. o.

              2. Győri Hanna Franciska 2. o.

              3. Rehák Linda 2. o.

              Felső tagozat- fiúk

              1. Laky Balázs 7. o.

              2. Varga Dániel 7. o.

              3. Édes Lőrinc 6. o.

              4. Lencse Gábor 6. o.

              5. Szabó Erik 9. o.

              6. Takács Ádám 5. o.

              7. Szabó Adorján 5. o.

              8. Kőrösi Márk 5. o.

              9. Vankó Gábor 6. o.

              10. Kiss Denis 7. o.

              11. Cserge Dávid 5. o.

              12. Danič Dávid Károly 6. o.

              13. Szalóci András 9. o.

              Kovács Dominik 6. o.

              14. Pavel Richárd 7. o.

              15. Füzék Krisztián 6. o.

              16. Farkaš Adrián 8. o.

              Felső tagozat- lányok

              1. Kunc Olìvia 8. o.

              2. Bugár Abigél 8. o.

              3. Szalóczi Boglárka 8. o.

              4. Horváth Zsófia 8. o.

              5. Gjergji Izabella 7. o.

              6. Néma Emese 8. o.

              7. Václav Sarolta 7. o.

              8. Varga Réka 5. o.

              9. Szabó Vivien 7. o.

            • Večianska paleta

            • A Večianska paleta elnevezésű rajzversenybe iskolánk első alkalommal kapcsolódott be. Két kategóriában képviselt minket Győri Hanna Franciska, Molnár Júlia, Rehák Linda, Hajdu Olivér, Pipíš Lea, Varga Viktor, Édes Ábel, Farkaš József, Hajdu Olivér, Cserge David, Juhás Angelika, Kment Zoe, Szabó Adorján, Varga Barnabás, Varga Réka, Füzék Krisztián és Horváth Zsófia, akik egész évben szorgalmasan részt vettek más képzőművészeti versenyeken is. Jöttünk, láttunk, alkottunk és főleg jól éreztük magunkat a vágvecsei kultúrházban. Szebbnél szebb rajzok készültek el a verseny végére. Minden résztvevőnek gratulálunk!

            • Költészet napja

            •  

              A magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, azaz április 11-én ünnepeljük. A Deáki Alapiskola a költészet napját az idén a halászi és a mosonszentmiklósi általános iskolákkal együtt ünnepelte, akik a Határtalanul programon keresztül látogattak meg minket.Tanulóink rövid kultúrműsort adtak elő. Közreműködött Gjergji Izabella (7.o.), Szalóczi Boglárka (8.o.) és Néma Emese (8.o.).

              A napot versolvasással zártuk.

            • Becses vendégeket fogadtunk

            • Április 4. Izgatott gyermekhangok töltötték be délután az iskola folyosóját. Becses vendégeket fogadtunk. Jövendő elsőseink érkeztek szüleik kíséretében, hogy birtokukba vegyék a padokat, amelyekben majd a jövő tanévben annyi csodás kaland vár rájuk. Ki óvatosan,ki bátran, huncut mosollyal kukkantott be az első osztály ajtaján. Nem volt ismeretlen számukra az iskola épülete, hiszen az idén többször is ellátogattak hozzánk egy-egy játékos foglalkozásra. Miután Száz Éva igazgatónő üdvözölte a gyerekeket, hozzátartozóikat és a polgármester asszonyt, megkezdődött a játékos foglalkozás - barangolás a mesék birodalmába Renczés Nóra tanító néni vezetésével. Leendő elsőseink ügyesen, bátran viselkedtek, mindannyian aktívan részt vettek a játékokban. Köszönjük a szülők megtisztelő bizalmát. Szeptemberben várjuk a találkozást!

            • Tavaszi nagytakarítás

            • Deáki Község Önkormányzata tavaszi nagytakarítást hirdet a Föld napja alkalmából 2023. április 15-én. Ehhez kapcsolódva szeretnénk az iskola környékét is megtisztítani. Kérjük ezért a szülőket, hogy gyermekeikkel együtt jöjjenek el az iskolába 9 órára, hogy szebbé tegyük iskolánk környékét. Hozhatnak magukkal kapát, gereblyét, kannát, söprű, metszőollót. A szemeteszsákokat és kesztyűket a község bebiztosítja. A nagytakarítás után délben 12 órakor mindenkit gulyás vár a kultúrház udvarán. Kérjük, segítési szándékát jelentse be április 10-ig vagy az osztályfőnöknek, vagy hívja az iskola telefonszámát – 0910 703 847. Köszönjük!

            • A Tompa Mihály Országos Verseny országos elődöntője

            • A Tompa Mihály Országos Verseny országos elődöntőjét március 30-án tartották Galántán. Iskolánkat 5 tanuló képviselte. Arany sávos minősítést és ezzel részvételt a rimaszombati országos döntőn 2 tanulónk ért el. Bukovský Zsófia a II. kategória versmondói között a 3. helyen, Bugár Abigél pedig a III. kategória vers mezőnyében a 2. helyen végzett. Nem kevésbé halványan csillognak az ezüst minősítések, ahová Gjergji Lilien, Kment Zoe és Šípoš Mária produkcióját sorolták. Mindenkinek szívből gratulálunk!

              Felkészítő pedagógus: PaedDr. Renczés Nóra

            • Beiratkozás

            •  

              A Deáki Alapiskola igazgatósága meghívja a leendő elsősöket, azok szüleit és nagyszüleit az ünnepélyes beiratkozásra, amelyre 2023. április 4-én, kedden kerül sor az alapiskola épületében. A program:

              15:30 - Közös foglalkoztató óra

              16:00 - Egyéni beiratkozás.

              Kérjük a szülőket, hozzák magukkal a személyi igazolványukat és gyermekük születési levelét.

              Minden leendő elsőst sok szeretettel várunk!

            • A Down-szindróma világnapja

            • A mai napon a Down-szindrómás gyerekekre emlékeztünk, amikor felemás zokniban jöttünk iskolába.Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet ezzel a szindrómával élő emberekre, megértsük, segìtsük őket, ha lesz rá lehetőségünk.

            • Nyitott nap

            • Az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket és az iskolabarátokat, hogy 2023. március 27-én nyitott nap lesz az iskolában. Az érdeklődők részt vehetnek egy-egy bemutató órán az egyes osztályokban. A 2. órán lehetőség lesz megnézni az alsó tagozaton a tanítást, a 3. tanítási órán pedig a felső tagozatosok munkáját. A 2. óra 8.55 órakor kezdődik, a 3. 9.45-kor. A látogatható órák:

              1. osztály: Renczés Nóra – magyar nyelv

              2. osztály: Szalóci Eleonóra – olvasás

              3. osztály: Kádasi Erika – szlovák nyelv

              4. osztály: Fótyi Bombic Melinda – angol nyelv

              5. osztály: Šóšik Tímea – magyar nyelv és irodalom

              6. osztály: Faragó Gabriella – informatika

              7. osztály: Molnár Erika – kémia

              8. osztály: Jonás Gábor – matematika

              9. osztály: Szekeres Éva – angol nyelv

            • A 9. osztályosok országos tesztelése

            • Az iskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a 9. osztályosok országos tesztelése miatt igazgatói szabad lesz:

              2023. március 22-én az 1-8.,

              2023. március 23-án az 5-8. osztályosoknak.