• Novinky

            • Előzetes általános információk a 2022/23-as új tanévvel kapcsolatosan

            •  

              2022. szeptember 5-én megkezdődik az új tanév. A még mindig tartó koronavírus járvány még mindig befolyással van az oktatás menetére. A tanuló hiányzása esetén a szülő 5 napot igazolhat. Ha már 6 napig tart a hiányzás, orvosi igazolást kell felmutatni. Az igazolást elküldheti az orvos is elektronikusan, vagy a szülő. Ha a tanuló 5 vagy több napot hiányzott egymás után (a hétvégék és ünnepnapok nem számítanak), ismételten be kell adni az írásbeli „Tünetmentességi nyilatkozat“-ot. Ha a gyermek Covid-tesztje pozitív, és tünetmentes, 5 napig tart a karantén. Ezután még 5 napig kell maszkot hordania az iskolában. Ha vannak tünetei, az orvos dönt az iskolába lépés kezdetéről. Amennyiben a családban valaki koronavírusos, az orvos dönti el, karanténban lesz-e más családtag is, tehát az orvossal kell megbeszélni, járhat-e a tanuló iskolába. Abban az esetben, ha egy gyereknél felmerül a fertőzés gyanúja, egy fertőtlenített, elszigetelt helyiségben kell megvárnia a szüleit.

              Bővebben az oktatási tárca által kiadott dokumentumban olvashatnak az említettekről:

              https://www.minedu.sk/data/att/24327.pdf

              Minden óvintézkedés a Szlovák Közegészségügyi Hivatal ajánlásaiból indul ki, s a végső határozatot is ezen hivatal rendeli el.

            • Tanévnyitó

            • Az iskola igazgatósága értesíti a diákokat és a szülőket, hogy a 2022/2023-as tanév ünnepélyes megnyitója 2022. szeptember 5-én 8.00 órakor lesz az iskola épületében. A tanulók hozzanak magukkal táskát, írószert és váltócipőt.

              Sikeres tanévkezdést kívánunk minden tanulónknak!

            • Ballagás

            • Új galériát helyezett a fényképalbumba

              A szép képeket köszönjük Baros Róbertnek.

            • XIII.Médiasztár verseny

            • A Gútai Magán Szakközépiskola XIII.Médiasztár versenyébe idén is bekapcsolódott a 7. osztályos Kunc Olívia, aki az év diákújságírója címért szállt ringbe. A verseny 3 fordulós volt. A feladatok érdekesek voltak, Olívia kreatívan oldotta meg azokat, nagyon eredeti fogalmazásokat írt. Az országos megmérettetésen végül a 8. helyezést érte el a népes mezőnyben. Nagy gratula!

            • Juniális

            • Június 24-én tartottuk meg a hagyományos tanévértékelő juniálist, melyen összegeztük a diákok egész éves teljesítését, aktivitását. A délelőtt folyamán Écsi Gyöngyi interaktív előadását nézhettük meg. Előtte kilencedikeseink ünnepélyesen CSEMADOK-tagokká lettek avatva. Az előadás után kiértékeltük a versenyeken való részvételt és az eredményeket. Délután a kultúrház udvarán Zsapka Attila és társai koncertjét megelőzően különböző foglalkoztatások álltak a gyerekek rendelkezésére: arcfestés, íjászat, tűzoltó-bemutató. A rendezvény alatt finom gulyással vendégelték meg a résztvevőket. Időhiány miatt a számháborút hétfőn tartottuk meg az iskolában. Köszönjük a Szülői Szövetség, a CSEMADOK, Deáki község önkormányzata és a Vadászszövetség támogatását.

               

            • Felvidéki Tehetségnap

            • "A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége idén hetedik alkalommal hirdette meg a Felvidéki Tehetségnapot, ahová meghívást kapott minden olyan kis-és nagydiák, aki érdemes lehet arra, hogy követendő példaként álljon kortársaik előtt a tudományok, illetve a művészetek valamely ágában.

              Az idén 7 kategóriában 101 jelölt kaphatott meghívót a VII. Felvidéki Tehetségnapra, akik mindnyájan megfeleltek a szigorú követelményeknek: kerületi, országos vagy nemzetközi szinten a legjobbak közé kerültek a természettudományok, társadalomtudományok, magyar nyelv és irodalom, zeneművészet, képzőművészet, előadó művészet, illetve sport és mozgáskultúra területén." (Fekete Irén, SZMPSZ) A Deáki Alapiskolából 5 tanuló kapott meghívást az országos értékelésre 3 kategóriában. Magyar nyelv és irodalom kategóriában Bugár Abigél lett díjazott, előadóművészet kategóriában Bukovský Zsófia, Gjergji Izabella és Baros Dániel, képzőművészet kategóriában pedig Győri Zoe Rebeka vehette át e rangos elismeréssel járó emlékplakettet. Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rátok!

            • „Pislákoló mécses” címmel vers és prózamondó verseny

            • A Gábriel Polgári Társulás „Pislákoló mécses” címmel vers és prózamondó versenyt / versklip versenyt rendezett az idén is. Csakúgy, mint tavaly, ezúttal is online valósult meg. Még márciusban beküldtük szavalóink verseit/prózáit. Az eredményre kicsit várni kellett, míg mindenki kézbe vehette oklevelét. Az I.kategóriában Rehák Linda arany sávos 1. helyezést ért el, ezüst sávos besorolást Gjergji Lilien és Molnár Anna Laura ért el. A 2.kategóriában arany sávos 1. helyezést ért el Bukovský Zsófia, ugyancsak arany sávban remekelt Mészáros Beáta. Budai Mátyás és Édes Ábel pedig nagyon szép ezüst minősítést kapott. A 3. kategóriában arany sávos 2. helyezést ért el Bugár Abigél, szintén arany sávos minősítést érdemelt ki Gjergji Izabella. A 4. kategóriában arany sávos minősítést ért el versben Baros Dániel, aki próza kategóriában is részt vett ezüst minősítéssel. Gratulálunk minden versenyzőnek!

            • Kiértékelés

            • Június 22-én került sor a vágsellyei kultúrházban a járás legsikeresebb tanulóinak kiértékelésére. Iskolánkból tíz tanuló kapott meghívást erre a megtisztelő eseményre: Gjergji Lilien, Rehák Linda, Molnár Anna Laura, Bukovský Zsófia, Kment Zoe, Václav Sarolta, Gjergji Izabella, Bugár Abigél, Néma Emese és Baros Dániel. Az okleveleket és a jutalmakat Jakócs Krisztina polgármester adta át tanulóinknak. Köszönjük a fenntartónak a díjakat!

            • Kaszás Attila Versmondó Fesztivál

            • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Kárpát-medence magyar diákjai részére idén is megszervezte, végre nem online formában a Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. Idén rekord számú, azaz 160 alap- és középiskolás jelentkezett. A június 11-i megnyitó ünnepséget a Komáromi Jókai Színház előcsarnokában tartották, majd a versenyzők a zsűritagokkal együtt megkoszorúzták a fiatalon elhunyt kiváló színművész, Kaszás Attila szobrát. A délelőtti elődöntők az Eötvös Utcai és a Jókai Mór Alapiskolában zajlottak. Iskolánkat az I.kategóriában Bukovský Zsófia, Gjergji Lilien, Rehák Linda és , a II.kategóriában Bugár Abigél és Gjergji Izabella képviselte. A versenyzőknek 2 művet kellett előadniuk, az egyiknek kötelezően Petőfi Sándor költeényének kellett lennie. A versenyzők teljesítményét a szakmai zsűri értékelte, és arany, ezüst vagy bronz minősítő sávba sorolta. A 16 ítész között hazai és magyarországi színházak művészei és drámapedagógusok, köztük Kaszás Attila egykori pályatársai is helyet foglaltak. Név szerint: Bánfalvi Eszter, Bardóczy Attila, Dolmány Mária, Ficza István, Funtek Frigyes, Hirschberger Szilvia, Holocsy Krisztina, Kocsis Judit, Kolnai Kovács Gergely, Lajos András, Magyar Bálint, Pápai Erika, Quintus Konrád, Szabó Viktor, Szvrcsek Anita és Tóth Zsuzsanna. Szavalóink csodálatos eredményekkel tértek haza. Az I.kategóriában Rehák Linda arany sávos minősítést ért el, mellé a délutáni döntő után az egyik különdíjat is kiérdemelte. Bukovský Zsófia és Gjergji Lilien is remekül szerepelt, Zsófit ezüst, Lilit bronz sávban díjazták. A II.kategóriában mindkét szavalónk, Bugár Abigél és Gjergji Izabella is arany sávban remekelt a népes mezőnyben. Szívből gratulálunk az összes versenyzőnek és felkészítőjüknek, Renczés Nóra tanító néninek!

            • VERSÜNNEP 2022

            • A Versünnep Alapítvány idén is meghirdette a VERSÜNNEP 2022 eseménysorozatot nem hivatásos, egyéni előadók számára. A különböző elődöntők legjobbjai, kategóriagyőztesei, a versenyeken kiemelkedően teljesítők kaptak meghívást a 2022.06.11-én, szombaton, 10:00 órakor kezdődő rangadóra,nemzetközi seregszemlére a Pesti Vigadóba. 2021. őszén iskolánk két tanulója, Baros Dániel és Gjergji Izabella a budapesti elődöntőről remek szereplésükkel bejutottak a nemzetközi élmezőnybe, a döntőbe. Kisiskolásoktól a szépkorúakig, közel ötven produkciót láthatott a közönség versmondás, megzenésített vers, koreográfia, versfilm és képzőművészeti kategóriában. A zsűri tagjai: Csomor Csilla színművész, Erős Kinga, a magyar Írószövetség elnöke, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Neumann Balázs zeneszerző, Turi Bálint színművész. Iskolánkat Baros Dániel képviselte, aki Laboda Róbert II.levél c. költeményét adta elő nagyon hatásosan. Dani, ezúton is köszönjük, hogy előadásmódoddal, a versmondó versenyeken elért eredményeiddel sokat tettél iskolánk hírnevének emeléséért. Sok sikert a továbbiakban! Gratulálunk! És köszönjük. Felkészítőjének, Renczés Nóra tanító néninek is.

            • Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos döntője

            • Lelkesen küzdöttük végig a mai napot!

              2022. június 13-án került sor a Pénzes István Anyanyelvi Vetélkedő országos döntőjére, ami idei helyszíne a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem volt. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy mi is meghívást kaptunk az országos döntőre. A 2021/2022-es tanévben 37 csapat jelentkezett a vetélkedőbe, s a legjobb 16 csapat küzdhetett az ország legjobbjai között. Iskolánk diákjai, Kunc Olìvia, Horváth Zsófia, Šípoš Mária képviselt minket, akik a 13. helyen végeztek. Büszkék vagyunk rátok!

            • XIII. Mezei futóverseny

            • 2022. június 10-én Pereden Flaska Sándor emlékére megrendezték a XIII. Mezei futóversenyt. 5 kategóriában lehetett nevezni. A versenyen több iskola tanulói mérhette össze gyorsaságát és kitartását. A távot a versenyzők a Telek-tó körül futották. Szerencsére az időjárás is kedvezett. Iskolánkból 18 tanuló teljesítette a távot, ezúton gratulálunk kitartásukhoz.

              I. kategória: Molnár Júlia

              II. kategória: Molnár Anna Laura, Juhás Angelika, Mészáros Beáta, Édes Ábel, Cserge Dávid, Hajdu Bence

              III. kategória: Édes Lőrinc, Füzék Krisztián, Danič Dávid Károly, Lencse Gábor, Néma Emese, Szalóczi Boglárka, Szabó Vivien, Václav Sarolta

              IV. kategória: Kováts Réka, Szabó Sharona, Néma Richárd

              Nagy gratuláció Néma Richárdnak, aki nagy fölénnyel nyerte a IV. kategóriát, 1. helyezést ért el.

            • Határtalanul Program

            •  

              2022. június 10-én vendégül láttuk a Határtalanul Program keretében belül a Patrona Hungariae Általános Iskola és Gimnázium diákjait Budapestről. A program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése, a nemzeti összetartozás erősítése. Megmutattuk, milyen az élet a mi iskolánkban és körbevezettük őket tantermeinkben és a tornateremben. Kis ajándékokkal kedveskedtek, amit személyesen adtak át a mi gyerkőceinknek.

              Köszönjük, hogy meglátogattatok minket.

            • "Verecke híres útján jöttem én..." irodalmi vetélkedő

            • Iskolánk IX. osztályos tanulói a gútai Corvin Mátyás Alapiskola által szervezett " Verecke híres útján jöttem én..." irodalmi vetélkedőn vettek részt, mely a Nyugat I. nemzedékének életrajzára, munkásságára fektette a hangsúlyt. A háromfős csapat a "Nyugat IV. nemzedéke " csapatnévvel nagyon ügyesen teljesített, és egy kellemes hangulatú, szórakoztató délelőttöt tudhatott maga mögött. Köszönjük Zuber Ramona tanító néninek a felkészítést!

            • XII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntője

            • Idén Gombaszög adott otthont a Csemadok és a Hagyományok Háza által szervezett XII. Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntőjének. A két napon át zajló versenyen iskolánkat Néma Emese képviselte, aki a papucsszaggató királykisasszonyokról mesélt a hallgatóknak. Emese a döntőről bronz minősítéssel és nagyon sok élménnyel tért haza. Gratulálunk!

            • A Petőfi-Tompa Seregszemle országos döntője

            • A Petőfi-Tompa Seregszemle országos döntőjét május utolsó szombatján rendezték. Az érsekújvári döntőben iskolánkat Bukovský Zsófia képviselte. Zsófia Nemes Nagy Ágnes egyik költeményét adta elő kiválóan. Szívből gratulálunk!

            • Exatlon,7-9.

            • A testnevelés órán a 7-9. osztály is megvìvta saját Exatlonját. Két pályán bizonyították gyorsaságukat, ügyességüket. Az idő döntötte el a végső sorrendet.

              A lányok kategóriájának végeredménye:

              1. Szabó Viktória

              2. Szabó Sharona

              3. Csimma Zsóka Sára

              A fiúk kategóriájának végeredménye:

              1. Néma Richárd

              2. Szabó Erik

              3. Baros Dániel

              A többi versenyzőnek köszönjük a részvételt. Ne csüggedjetek, mert ILYEN AZ EXATLON!