• Novinky

            • Tökfesztivál

            • A tökfaragás jó szórakozási lehetőség. Nem is kell hozzá csak jókedv, kreativitás, humor s pár termény. Ma az iskolánkban vidám hangulatú délutánt töltöttünk együtt.

              Új galériát helyezett a fényképalbumba

            • Forradalom és szabadságharc

            • „Újkori történelmünk legnagyobb tisztítóvihara. Köztársaságunk létének megteremtője” – mondta Göncz Árpád. Sok éven át nem lehetett kimondani ezt. A tankönyvekben, mint ellenforradalom szerepelt.1989-ben a Magyar Köztársaság megalakulása után a politikai változások végre lehetővé tették, hogy méltó helyet kapjon a magyar történelem dicső napjai között.

              Azóta emlékezünk meg 1956 októberéről és novemberéről, mint forradalomról és szabadságharcról. Azóta lett ünnepnap 1956. október 23. - jelezve tiszteletünket az elhunytaknak és meghurcoltaknak. Jelentősége azonban több volt ennél. Tisztelettel, megbecsüléssel emlékeztünk azokra, akik a magyarság jövőjéért életüket áldozták, szenvedéseken estek át. Az ünnep fényét Ozsvald Árpád: Földközelben cìmű magyarság versével szeretnénk emelni, mely Bugár Abigél 8. osztályos tanulónk előadásában látható.

            • XV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázat

            • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége által rendezett XV. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatra iskolánk tanulói is beküldték szebbnél szebb alkotásaikat. Az 1605 beérkezett rajz közül a zsűri kiválasztotta azt a 101 tanulót, akinek pályázatát oklevéllel jutalmazza és kiállíttatja a pozsonyi Szlovák Nemzeti Múzeumban. Iskolánk harmadikos tanulója, Hegedűs Tristan Teo, akinek alkotása szintén bekerült a díjazott pályázatok közé, ma átvehette jutalmul a neki szóló oklevelet. Szívből

              gratulálunk

              Tristannak és valamennyi résztvevő képzőművészünknek!

            • Kossányi Kupa

            • Bugár Abigél, 8. osztályos tanulónk nyerte október 8-án a Kossányi Kupa asztalitenisz-tornát, amely egyben az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság felvidéki fordulója is volt. Így iskolánkat fogja képviselni a januári, budapesti kárpát-medencei döntőben. A mostani aranyéremhez hat győztes mérkőzésen át vezetett az út.

              Gratulálunk Abigél!

            • Az ovisok látogatása

            • Kedves vendégeket fogadtunk az iskolánkban. A Deáki Óvoda nagycsoportos tanulói látogattak meg minket, hogy az első és második osztályosokkal közösen töltsenek el egy játékkal, nevetéssel teli délelőttöt. Bugár Mónika tanító néni néptánc foglalkozást tartott, majd őszi fákat készítettek a gyerekek. A délelőttöt közös játékkal zártuk. Várjuk a következő találkozást!

              Új galériát helyezett a fényképalbumba

            • Kosárlabda kicsiknek és nagyoknak!

            • Október 14-én került sor iskolánkban az alsótagozat és a felsőtagozat kosárlabda versenyére. A gyerekek körében nagy sikert aratott és az idő is kedvező volt. A verseny lebonyolításában és szervezésében köszönet az iskola pedagógusainak, Varga Zoltánnak és az alapiskola mellett működő Szülői Szövetségnek.

              A projekt Nyitra megye önkormányzata támogatásával valósult meg! Köszönjük.

              Basketbal pre mladších a starších! Projekt bol realizovaný s podporou Nitrianského samosprávneho kraja. Ďakujeme.

              Szülői Szövetség - Deáki Alapiskola

              Új galériát helyezett a fényképalbumba

            • Ép testben ép lélek!

            • 2022. október 14-én megmozdult az iskola. Ekkor került megszervezésre az őszi sportnap és kosárlabda verseny. Alsó tagozatos diákjaink a tornateremben különféle akadálypályákon, felső tagozatos diákjaink az iskolai kosárlabda pályán mutathatták be ügyességüket, rátermettségüket, kitartásukat. A sport közösséget épít, feltölt energiával, fitten tart, javítja a koordinációt, növeli az önbizalmat. Igyekszünk motiválni gyermekeinket az egészségtudatos életmód kialakítására. Tanulóink vidáman, kellemesen elfáradva fejezték be a napot.

              Támogatóink:

              Nyitra megye önkormányzata

              Deáki község

              Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége- Deáki

              Új galériát helyezett a fényképalbumba

            • Tanulmányi kirándulás

            • Az őszi tanulmányi kirándulásunk alkalmával alsó és felső tagozatos tanulóinkkal Jókára, a vìzimalomhoz utaztunk. Élvezetes előadást hallottunk a malom történetéről, felhasználásáról, jelentőségéről. Ezt követően megtekintettük a cölöpös malom működését. Jó volt együtt!

              Új galériát helyezett a fényképalbumba

            • Katedra Matematikaverseny országos döntő

            • A járvány miatt csak néhány hónapos késéssel került megrendezésre a 2021/2022-es tanév Katedra Matematikaverseny országos döntője, melyet Dunaszerdahelyen tartottak meg 2022. szeptember 23-án. Az iskolánkat a hatodikosok kategóriájában két tanuló képviselte: Laky Balázs és Varga Dániel, akik a levelező rész több fordulóját és az országos elődöntőt is sikeresen maguk mögött hagyva jutottak a döntőbe. Laky Balázs sikeres megoldóként a 12. helyezést, míg Varga Dániel 3. díjazottként a 9. helyezést érte el. Az elért eredményekért gratulálunk!

            • Az aradi vértanúk emléknapja

            • Október 6-án, az aradi vértanúk emléknapján fejet hajtunk az 1848-49-es szabadságharc mártìr tábornokai előtt. A 6. osztályos tanulók egy rövid műsorral kedveskedtek. Bugár Abigél 8. osztályos tanulónk szavalatával emelte az ünnep fényét. Emlékezzünk!

            • Közlekedési pálya

            • 2022. október 3-án a Deáki Alapiskola alsó tagozata és a felső tagozat 5. osztálya látogatást tett a galántai közlekedési pályán. Tanulóink megismerkedtek a közlekedési eszközökkel, szabályokkal, táblákkal és előìrásokkal. Kerékpáron és rollereken közlekedve alkalmazhatták ismereteiket.

            • A szlovákiai magyar helytörténészek országos találkozója

            • A szlovákiai magyar helytörténészek idei, 25. országos találkozóját Udvardon tartották. A jubileumi rendezvényt Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára, a honismereti szövetség egyik alapítója nyitotta meg. Bugár Abigél és Szalóczi Boglárka, iskolánk 8.osztályos tanulói előadásukkal színesítették e neves rendezvényt. A deáki Szabó Julianna élettörténetét, életmeséjét mutatták be.

              Gratulálunk!

            • Közlemény

            •  

              Szülőföldön magyarul - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

              A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2022. szeptember 20-án közzétette, hogy meghirdetésre került a Szülőföldön magyarul oktatási - nevelési támogatási program a 2022-es évre.

              A pályázat lebonyolító szervezete minőségben tájékoztatjuk, hogy az Adatlapok jelenleg nyomtatás alatt vannak, október első napjaiban lesznek elérhetők a szokott gyűjtőhelyeken. Mivel az idén kissé szokatlan az időpont és a pályázatok leadásának határideje is rövid, ezért felhívjuk a figyelmet (készülve majd az adatlapok kitöltésére), hogy az iskolákban a múlt tanévre vonatkozóan (2021/2022) egy-egy tanuló egész éves hiányzását kell majd leigazolni, összesítve. Az igazolatlan órák száma nem lehet több 30 óránál.

              Az adatlapok elkészültével részletes tájékoztatást küldünk a

              gyűjtőhelyekről, egyéb szervezési kérdésekről illetve a kitöltés

              módjáról.

              A pályázatok leadásának határideje október 20. lesz.

              Ami nem változott az előző évekhez képest, azok a kötelező mellékletek:

              1. a kérelmező születési levelének fénymásolata,

              2. azon szülő érvényes személyi igazolványának fénymásolata, aki az adatlapot aláírta (mindkét oldala),

              3. IBAN igazolás az adatlapra beírt számlaszámról (kötelezően rajta kell lennie az IBAN számnak és a számlatulajdonos nevének, nem elég a számlaszám-číslo účtu),

              4. a megfelelő helyeken 2x kell aláírni.